Comunicare

Soluții de captare a semnăturii digitale și a amprentei

Semnătura electronică este asociată cu transpunerea identității în mediul virtual și se aseamănă unui mesaj codificat care permite utilizatorului să semneze în mod electronic un document, de regulă în format .pdf. De asemenea, procesul de captare al unei semnături electronice poate fi descris precum un algoritm matematic utilizat pentru identificarea datelor personale ale semnatarului dintr-un document care este transmis în baza dumneavoastră de date. 

Însă în acest articol vom discuta despre semnătura digitală - folosită cel mai des atunci când este nevoie de a transpune semnătura de mână pe un document digital 

Care este procesul de captare al semnăturii digitale?

În primul rând, pentru a pune în practică procesul de captare al semnăturii digitale, partea implicată (persoană juridică/companie) care are nevoie de semnătura sau amprenta electronică a unei alte părți, trebuie să dețină o tabletă sau un pad special conceput pentru înregistrarea acesteia, confirmând astfel luarea la cunostință a  semnatarului. 

Pentru a folosi acest dispozitiv, semnatarul poate revizui documentul de semnat și folosind stiloul digital, își introduce semnătura în spațiul destinat de pe tabletă sau pad. În acel moment, dispozitivul captează semnătura și, implicit, identitatea virtuală a părții semnatare și o transmite prin conexiunea pad-ului pentru semnătura digitală la un sistem de calcul (computer, laptop sau tabletă).

Captarea semnăturii poate veni la pachet cu alte informații biometrice pentru fiecare semnătură care trece prin digitalizare, proces care permite, de altfel, autentificarea semnăturii. Anumite tablete sau pad-uri dispun și de funcția de captare a amprentei pentru securitate sporită. 

Ce echipament este necesar pentru captarea semnăturii digitale?

Dacă vă doriți să implementați un proces de semnare digital în organizația dumneavoastră, atât în plan intern, cât și în plan extern pentru colaborarea cu părți terțe, trebuie să aveți în vedere un dispozitiv special conceput pentru captarea semnăturii digitale care poartă numele de pad sau tabletă, cum ar fi cele de la signotec.

 

Aceste dispozitive pentru captarea semnăturii digitale au rolul de a înlocui cu succes responsabilitățile birocratice și de a îmbunătății condițiile mediului înconjurător. În același timp, datorită modului de funcționare al pad-urilor pentru semnătura electronică, puteți eficientiza procesul fizic de semnare al unui document, acord sau tranzacție desfășurat între compania dumneavoastră și o altă persoană implicată. Pe scurt, beneficiul principal în eficientizare se referă la eliminarea necesității de a mai imprima și apoi de a scana documentul digital care trebuie semnat.

Despre Signotec

Signotec este o companie nemțească fondată în anul 2000 care inovează în domeniul semnăturilor electronice cu pad-uri cu stilou și tablete PC. Signotec se ocupă atât de dezvoltarea soluțiilor software, cât și de producerea părții de hardware pentru a putea garanta o interacțiune eficientă și securizată a datelor, aspect deja confirmat prin numeroase brevete.

Captarea caracteristicilor biometrice înregistrate este asigurată de mecanisme de siguranță patentate de înaltă calitate.

Utilizarea unui instrument de captare al semnăturii digitale vă poate ajuta în dezvoltarea inovativă a firmei dumneavoastră prin eficientizarea procesului de înregistrare și transmitere în siguranță a unor informații personale ale clienților sau a părților colaborative în baza dumneavoastră de date. În același timp, compania dumneavoastră își crește performanțele și vizibilitatea în rândul publicului larg prin faptul că aveți grijă de mediul înconjurător prin adoptarea unui astfel de sistem electronic.

Soluții de captare a semnăturii digitale și a amprentei