Comunicare

Ozonificarea aerului: Ce este și ce beneficii are pentru companii?

Adoptarea mediului de lucru de tip remote (de acasă) a ajutat majoritatea companiilor în prevenirea răspândirii virusului COVID-19 și eliminarea riscului de îmbolnăvire în rândul personalului angajat. Au existat și afaceri cu domenii de activitate care nu s-au putut adapta acestui stil de lucru - ne referim aici la supermarket-uri, firmele de producție etc - și care au încercat să asigure un mediu sănătos prin impunerea reglementărilor oficializate de Organizația Mondială a Sănătății

Odată cu încercarea de a reveni la normalitate, tot mai multe afaceri și-au reînceput activitatea fizică, renunțând la mediul de lucru de acasă. Dar măsurile de protecție și prevenție trebuie luate în considerare în continuare, având în vedere stările de anxietate și teamă dezvoltate în această perioadă, este necesar să dovediți siguranța de la sediul companiei dumneavoastră. Una dintre aceste măsuri se referă la purificarea și dezinfecția aerului din spațiile interioare cu ajutorul generatoarelor de ozon. Conform cercetărilor conduse de Organizația Mondială a Sănătății, ozonul este recunoscut drept cel mai eficient dezinfectant împotriva tuturor microorganismelor care pun în pericol sănătatea oamenilor.

Despre ce înseamnă ozonificarea aerului, cum funcționează generatoarele de ozon și ce beneficii poate aduce companiei dumneavoastră, vom discuta în rândurile următoare.

Ce reprezintă ozonificarea aerului?

Ozonificarea se referă la sterilizarea aerului, molecula de ozon fiind un oxidant mult mai puternic decât alți dezinfectanți obișnuiți utilizați pentru dezinfecție, cum ar fi clorul sau hipocloritul. Principalul motiv pentru care ozonul este favorit este pentru că acesta nu produce reziduuri dăunătoare mediului deoarece ozonul rezidual rămas în urma sterilizării se transformă înapoi în oxigen în scurt timp. Prin urmare, ozonul este considerat un dezinfectant ecologic cu mai multe beneficii atât pentru mediul înconjurător, cât și pentru personalul care-și desfășoară activitatea într-un spațiu închis.

Ozonul acționează direct asupra membranelor celulare ale microorganismelor. Prin ozonificarea aerului, materia organică din pereții bacteriilor se oxidează și se dezmembrează. Astfel, plasma celulară internă a microorganismelor este eliberată în mediul exterior, ceea ce provoacă moartea imediată a celulei în sine.

Cum funcționează generatoarele de ozon?

Ozonul în sine este o moleculă formată din trei atomi de oxigen, purtând denumirea științifică de „ozon activ” sau „ozon triatomic” și fiind notat cu O₃. Dintre aceștia, doi dintre atomii de oxigen sunt cei pe care îi respirăm zi de zi, în timp ce al treilea are capacitatea de a se desprinde de molecula de ozon, se poate reatașa la moleculele altor substanțe și își poate schimba compoziția chimică, producând diferite reacții.

Generatoarele de ozon se folosesc și valorifică puterea celei de-a treia moleculă, filtrând oxigenul, apoi folosind o sarcină electrică pentru a rupe celelalte molecule de oxigen. Astfel, se filtrează aerul contaminat de cel curat, agenții patogeni și coronavirusul fiind captați de puterea generatorului.

Sterilizarea aerului este un aspect important al dezinfectării și purificării aerului cu ajutor generatoarelor de ozon. Rolul ozonului în sterilizarea aerului este enorm, în special în industria de prelucrare a alimentelor unde prezența agenților patogeni poate provoca maturarea prematură a fructelor și legumelor. O astfel de reacție chimică asupra alimentelor duce la o risipă foarte mare care afectează condiția planetei sau la neatenția de a fi utilizate și puse la dispoziția publicului, rezultând în infectarea societății prin consumul acestora. Tratarea aerului dintr-un spațiu închis poate încetini, de asemenea, deteriorarea alimentelor gata preparate.

Aveți la dispoziție două tipuri de generatoare care au capacitatea de a dezinfecta și purifica aerul din încăperile companiei dumneavoastră:

  • Generatorul portabil de ozon Ozo3. Acest dispozitiv are un debit de ozon de 150 m3/h și funcționează pe baza unei tehnologii inovative prin care se aplică un tratament de șoc asupra tuturor mediilor și suprafețelor, promovând dezinfectarea totală și eliminarea bacteriilor din aer și celor atașate obiectelor dintr-o încăpere. Fiind un dispozitiv portabil de dezinfectare și purificare a aerului, îl face ideal pentru orice tip de activitate întreprindeți prin afacerea dumneavoastră, atâta timp cât asigurați un interval de timp între ozonificare și începerea programului de lucru propriu-zis;
  • Generatorul de ozon cu roți Ozonair. Acest generator prezintă un debit de eliberare a ozonului mai mare (500 m3/h), fiind ideal pentru companiile cu sedii de lucru mari și foarte mari. Ozonair are la bază o tehnologie modernă prin care transformă ozonul în oxigen pur, fără a fi nevoie de aerisire înainte de a începe programul de muncă.

Beneficiile ozonificării aerului pentru companii

În principal, generatoarele de ozon sunt utilizate de companii datorită capacității lor de dezinfectare și purificare a aerului, creând un mediu sănătos și sigur unde se pot desfășura procesele de afaceri. La nivel general, iată care sunt câteva din beneficiile ozonificării aerului pentru compania dumneavoastră:

  • Îmbunătățește calitatea aerului dintr-o încăpere, astfel încât personalul angajat să poată lucra într-un mediu sigur și sănătos;
  • Elimină particulele poluante și toate tipurile de mirosuri care se instalează într-un spațiu utilizat de mai multe persoane în același timp;
  • Stimulează productivitatea și eficiența angajaților prin faptul că aerul curat este însăși un stimulent important care activează serotonina, îmbunătățind starea de bine generală a oamenilor;
  • Ajută la menținerea unui sistem imunitar puternic prin faptul că organismul uman nu mai trebuie să lupte contra agenților patogeni și microorganismelor transportate prin aer sau prin contactul cu suprafețe contaminate;
  • Bacteriile, virusurile și orice microorganism din aer și de pe suprafețele unui spațiu interior sunt eliminate, fluxul de oxigen fiind îmbunătățit;
  • Împreună cu beneficiile pentru sănătate și bunăstarea generală a oamenilor menționate anterior, prin ozonificarea aerului se asigură reducerea simptomelor provocate de afecțiuni ale căilor respiratorii (de exemplu astm bronșic) sau de alergii, stimulând recuperarea mai rapidă a infecțiilor fungice și bacteriene.

Investirea într-un generator de ozon este probabil una dintre cele mai bune modalități de a respira aer curat și proaspăt într-un spațiu închis în care mai mulți oameni își desfășoară activitatea. Iar acest aspect este vital pentru sănătatea dumneavoastră și a celor din jur. Mai mult, dacă dumneavoastră sau unul dintre angajații companiei se confruntă cu probleme de sănătate legate de alergeni, agenți patogeni sau alte substanțe contaminante din aer, atunci generatoarele de ozon sunt cea mai viabilă opțiune pentru a asigura un spațiu curat și sănătos în compania dumneavoastră.

Ozonificarea aerului: Ce este și ce beneficii are pentru companii?