Comunicare

Măsurarea automată a dimensiunilor coletelor: Ce beneficii aduce afacerii tale?

Masurarea dimensiunilor coletelor, a articolelor cu forme neregulate și a paleților precum și cântărirea acestora, nu a fost nicicând mai ușoară, daca folositi soluțiile Cubiscan, distribuite in Romania de Eutron.

Cu o gamă largă de soluții potrivite pentru recepția, stocarea la raft și ambalarea și livrarea coletelor, Cubiscan asigură rezolvări personalizate pentru cele mai mari și mai performante companii de curierat, logistică și transport din întreaga lume. Toate modelele Cubiscan sunt concepute pentru a funcționa și interfața cu software-ul sistemului de gestionare a depozitelor (WMS) sau orice altă aplicație software.

Ce beneficii vei obține daca folosesti Cubiscan în hub-ul logistic?

Măsurarea dimensiunilor in mod automat

Fiecare dintre soluțiile Cubiscan are câteva caracteristici specifice, însă toate au ceva în comun: dimensionarea cu acuratețe fără competiție, în numai câteva secunde. Cifrele asociate lungimii, lățimii și înălțimii aricolelor vor apărea pe ecranul aparatului instant și vor fi transferate catre WMS, fără să mai fie nevoie ca cineva să măsoare dimensiunile cu rigla. Se realizează o economie importantă de timp dedicată fiecărei măsuratori și fiecărei intrdouceri manuale a datelor. Productivitatea va crește semnificativ.

Eliminarea erorilor umane

Măsurarea automată a dimensiunilor și a greutății nu este singurul beneficiu adus de Cubiscan. Prin intermediul unei aplicații (middleware) puse la dispoziție de Cubiscan, cifrele pot fi transmise automat catre aplicația care are nevoie de aceste date (WMS).

Astfel, sunt eliminate erorile umane – nu numai cele de măsurare și cântărire, ci și cele de introducere a datelor.

Introducerea automată a datelor în aplicațiile companiilor de curierat

Soluțiile Cubiscan distribuite de Eutron sunt compatibile cu aplicațiile software ale companiilor de curierat. Măsurătorile realizate automat nu sunt doar afișate pe ecranul aparatului, ci pot fi transferate automat și în aplicațiile companiilor de curierat. Se reduc costurile în timp și bani – la fiecare operațiune desfășurată manual de măsurare, cântărire și introducere date, poți realiza două, dacă folosești Cubiscan.
Se elimina situațiile în care este necesară reconcilierea lunară dintre client și curier.

Clientul seviciului de curierat va înregistra creștere de productivitate la operațiunile de completare AWB, iar curierul nu va mai trebui să măsoare și să cântărească feicare colet în hub-ul sau. Cubiscan este furnizor de încredere pentru clientul serviciului de curierat, dar și pentru curier.

Optimizarea ambalării coletelor și a spațiului ocupat la raft

Printre soluțiile Cubiscan distribuite de Eutron se numără și modele ce pot măsura articole cu forme neregulate. Astfel se poate optimiza ambalarea acestora cu scopul de a reduce costurile de transport, dar și pe cele de depozitare.

Capacitatea de a măsura dimensiunile cu precizie, ceea ce implică alegerea corectă a cutiei de colet, va asigura optimizarea costurilor de livrare în orice depozit. Datele precise sunt deosebit de importante odată cu creșterea continuă a comenzilor dar si cu creșterea costurilor de livrare. De la un rucsac sau un pulover, la o cheie sau ochelari de vedere, Cubiscan vă ajuta să realizați și să înregistrați măsurătorile (dimensiuni și greutate) pentru toate articolele pentru un management optim al spațiului.


Sistemele Cubiscan sunt disponibile în diverse versiuni, în funcție de dimensiunile maxime ale articolelor, coletelor sau paleților pe care le manevrați în mod obișnuit. Sistemele pot măsura produsele obișnuite și / sau de dimensiuni neregulate, prin intermediul tehnologiei cu ultrasunete sau infraroșu.

Soluțiile de măsurare pot fi echipate cu un cărucior mobil echipat cu acumulator pentru alimentare electrică, astfel încât să puteți folosi sistemul în diverse zone ale depozitului.

Dacă doriți să preluați și imaginea articolului nou intrat în gestiune în momentul măsurării dimensiunilor și a greutății, acest lucru se poate realiza integrând cu Cubiscan și o cameră video care se va declanșa în momentul efectuării măsurătorilor.

Optimizarea spațiului este esențială pentru îmbunătățirea eficienței și automatizării depozitului, iar gestionarea spațiului afectează în mod direct profitabilitatea. Datele furnizate de un sistem de măsurare automată a dimensiunilor și greutății produselor și coletelor pot optimiza funcționarea depozitului prin finalizarea mai rapidă comenzilor, selectarea tipului de ambalaj potrivit și proiectarea zonelor (sloturilor) de înmagazinare. Rezultatul obținut - eficientizarea generală a depozitului.

Ideală pentru aplicații în industria logistică, dar și în domeniul curieratului, Cubiscan este o soluție care aduce numeroase beneficii - reducerea costurilor de ambalare și transport, eliminarea erorilor umane și a reconcilierilor de sfârșit de lună, optimizarea spațiului și creșterea sustenabilității și a profitabilității.

Măsurarea automată a dimensiunilor coletelor: Ce beneficii aduce afacerii tale?