Comunicare

Ce putem composta?

Composterul face că procesul de aruncare a deșeurilor alimentare să fie unul igienic, protejând în același timp mediul prin generarea de îngrășământ 100% natural. Însă știți care sunt alimentele potrivite pentru a fi reciclate în composter?

Ce este compostul?
Compostul este un amestec bogat în nutrienți, uscat, de culoare închisă care constă în principal în materie organică descompusă.
Compostul este rezultatul unui proces prin care deșeurile alimentare sunt transformate într-un compus stabil, salubru, ecologic, ce poate fi utilizat pentru fertilizarea și condiționarea solului în mod natural, nemai fiind necesară folosirea de chimicale dăunătoare.
În prezent, deșeurile de natură organică sunt considerate a fi inutile și sunt aruncate la comun cu alte tipuri de deșeuri. Puțini știu că acestea pot fi transformate foarte ușor în compost, devenind astfel un produs extrem de util pentru agricultură, grădinărit sau spații verzi.
 
Dar întrebarea este ce putem composta și ce nu? Aflați în infograficul din partea dreaptă.
Ce putem composta?

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Detalii aici De acord