Comunicare

Cât de importantă este lumina soarelui pentru oameni și ce beneficii ne aduc soluțiile Parans?

Lumina soarelui are un rol esențial în bunăstarea oamenilor. Ne simțim mai bine, învățăm mai repede, devenim mai productivi – avem mai mult success în activitățile pe care le întreprindem. Majoritatea oameni își petrec cea mai mare parte a zilei în interior și nu au ocazia să se bucure de beneficiile luminii naturale a soarelui.

NEVOIA

Ne petrecem 90% din timp în interior

Când un fascicul de soare luminează un birou întunecat, acel birou devine instantaneu mai valoros. De ce? Pentru că suntem făcuți să iubim și  să fim atrași de lumina naturală. O cameră anterior întunecată are acum ambientul perfect pentru a stimula productivitatea, sănătatea și fericirea. Cum majoritatea oamenilor își petrec cea mai mare parte a timpului în interior, accesul la lumina naturală nu este doar un semn al designului durabil, ci definește și cele mai valoroase bunuri imobiliare de astăzi.

VALOAREA LUMINII SOARELUI

Oamenii, business-urile și mediul înconjurător sunt toate conectate și depind unele de celelalte. Prin folosirea luminii soarelui, creăm premise pozitive pentru toate cele 3 elemente.

OAMENI CU REZULTATE MAI BUNE

Lucrul și studiul în lumină naturală nu este doar plăcut, ci joacă și un rol crucial în menținerea unei minți alerte și a echilibrului intern. Pur și simplu, reacționăm mai bine. Cercetările clinice au dovedit că lumina naturală nu numai că îmbunătățește funcțiile cognitive și promovează învățarea, ci ne face să ne simțim mult mai bine. Elevii învață mai repede și obțin note mai mari la teste. Pacienții au un timp de recuperare mai scurt. Scad concediile medicale. Suntem mai de succes.

BUSINESS ÎMBUNĂTĂȚIT

Lumina naturală îmbunătățește performanța, învățarea și sănătatea. Și când se întâmplă asta, afacerile culeg roadele.

În plus, soluțiile PARANS pot ajuta companiile să obțină certificate de construcții verzi, cum ar fi LEED și BREEAM, care comunică un management cu grija pentru mediu tuturor părților interesate ale companiei.

Spațiile iluminate cu lumina soarelui pot reține chirii mai bune. Soluțiile PARANS pot distribui lumina naturală uniform în întreaga clădire, indiferent de orientare sau de etaj. Rezultatul este o creștere globală a valorii proprietății. Indiferent dacă este vorba de construcții noi sau de modernizarea uneia existente, soluțiile PARANS pot reduce sau elimina razele de lumină, rezultând într-o cerere mai mică pentru sistemele HVAC, deoarece radiațiile IR și UV sunt filtrate.

IMPACT REDUS PENTRU MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

Soluțiile PARANS sunt prietenoase cu mediul - soarele pur este sursa de lumină. Consumul de energie este aproape zero. Prin utilizarea resurselor regenerabile, mediul va fi mai puțin afectat și amprenta de carbon va scădea.

APLICAȚII

Pentru fiecare clădire pentru care ambianța reprezintă un factor important, soluțiile PARANS oferă o contribuție valoroasă. În clădirile mari și complexe, lumina naturală și conexiunea cu exterioarul sunt adesea limitate. Zonele comune, cum ar fi sălile de conferințe, saloanele, bibliotecile sunt adesea plasate în părțile centrale ale clădirilor și nu au acces la lumina soarelui. Densificarea orașelor creează, de asemenea, noi provocări pentru nivelul de lumina naturală. Clădirile tipice care pot beneficia cel mai mult în urma soluțiilor PARANS sunt: cladirile de birouri, centrele educaționale, spitalele, centrele comerciale, hotelurile, clădirile publice și toate clădirile cu nivele subterane sau tunelurile.

CUM FUNCȚIONEAZĂ

Sistemul Parans folosește o tehnologie inovatoare cu colectori inteligenți care urmăresc soarele în timpul zilei, la fel ca o floare de soare. Colectorii modulari și expandabili, sunt instalați pe acoperiș pentru a capta maximum de lumină solară posibil. Cablurile de fibră optică conduc lumina captată de colectoare pe distanțe de până în 100 metri în clădire păstrând atât un nivel ridicat de calitate a luminii, cât și de intensitate a acesteia.

Cât de importantă este lumina soarelui pentru oameni și ce beneficii ne aduc soluțiile Parans?

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Detalii aici De acord