Comunicare

Captarea amprentei digitale - ce este cititorul de amprente?

Amprenta digitală s-a dovedit a fi cea mai sigură soluție de identificare a unei persoane care se identifică în mod virtual pentru accesarea unor anumite fișiere, a unui dispozitiv sau a unui spațiu cu acces restricționat. În același timp, utilizarea amprentei digitale a câștigat popularitate în organizații îndeplinind o funcție importantă de înregistrare a datelor angajaților și pontare.

Identificarea pe baza datelor biometrice este un proces preponderent utilizat în aeroporturi, departamente de poliție, bănci și în alte instituții cu un grad înalt de securitate. În cazul acestora, amprenta digitală este utilizată pentru a restricționa accesul în anumite spații sau asupra unor documente confidențiale, în funcție de statutul ierarhic al angajaților, dar și pentru menținerea siguranței și prevenirea atacurilor. 

Care este procesul de captare al amprentei digitale?

Captarea amprentei digitale se realizează prin înregistrarea în timp real a amprentei unui utilizator prin amplasarea unui deget pe suprafața de scanare a dispozitivului. Anumite instrumente de scanare permit și înregistrarea amprentei de la două degete sau întreaga palmă a utilizatorului, în funcție de dimensiunea scannerului și de fereastra de scanare. Acest lucru este posibil deoarece scannerele de amprente digitale se bazează pe niște sisteme optice avansate care capturează imaginile și datele biometrice la o calitate excepțională certificată în conformitate cu standardul BSI-TR-03104.

Scanarea are loc rapid, imaginea înregistrată a amprentei digitale având maximum de calitate, chiar dacă degetele sunt umede sau foarte uscate, fără a mai fi nevoie de utilizarea unor imagini de referință. Acesta este unul dintre principalele avantaje în procesul de captare al amprentei digitale - înregistrarea și identificarea rapidă a utilizatorului.

Alte opțiuni pe care le pot include dispozitivele de captare a amprentei digitale sunt:

  • Posibilitatea detectării circulației sângelui;
  • Posibilitatea integrării unei ferestre de scanare care captează semnătura sau scanarea documentelor de identitate: pașaport, carte de identitate, module automate de segmentare a amprentelor, etc.

Ce echipament este necesar pentru captarea amprentei digitale?

Pentru captarea amprentei digitale aveți nevoie să utilizați un cititor de amprentă electronică sau un scanner special conceput pentru acest proces. Acest dispozitiv se va ocupa de capturarea, stocarea și transferarea imaginilor cu informații biometrice către un sistem de calcul (calculator, laptop sau tabletă) care conține o bază de date a tuturor utilizatorilor cititorului sau scannerului de amprentă digitală.

Conexiunea dintre cititorul de amprentă și un device electronic (calculator, laptop, tabletă) se realizează, de obicei, prin intermediul unui cablu USB. 

Înainte de a investi într-un scanner pentru captarea amprentelor digitale, discutați cu un consultant de vânzări avizat pentru a afla cu exactitate de ce aveți nevoie, pentru a achiziționa produsul potrivit pentru nevoile dumneavoastră.

Despre Dermalog

Dermalog este o companie nemțească foarte bine cunoscută pentru inovațiile în domeniul datelor biometrice și a produselor tehnologice pentru identificarea acestor date. Cu o experiență de peste 20 de ani în domeniul soluțiilor biometrice și o prezență în peste 20 de țări din Europa, Dermalog oferă o gamă completă de scannere pentru amprente digitale dedicate aplicațiilor guvernamentale și bancare. În plus, Dermalog este unul dintre cei mai vechi parteneri ai Eutron. 

Captarea amprentei digitale - ce este cititorul de amprente?